همه ما بدون شک کارتون مورچه و مورچه خوار را به یاد داریم…

مورچه و مورچهخوار (به انگلیسی: The Ant and the Aardvark) سریال کارتونی بود که توسط کمپانی DePatie-Freleng Enterprises بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۱ تولید شدهاست.
این کارتون تلاشهای یک مورچهخوار آبیرنگ بدون نام را برای گرفتن و خوردن مورچهای قرمز رنگ به نام چارلی نشان میداد. این سریال کارتونی توسط کمپانی United Artists منتشر شدهاست.
دوبلهٔ فارسی این اثر در دههٔ ۴۰ خورشیدی به مدیریت حسن عباسی انجام شد. در این دوبله مهدی آریننژاد به جای مورچهخوار و حسن عباسی به جای مورچه صحبت کردهاند.


اما در اینجا هدف فقط یادآوری کارتونهای زمان کودکی ما نبود ، بلکه می خواستیم کمی بیشتر درباره مورچه خوارها و مورچه ها در دنیای واقعی بگوییم:
مورچه خوار

شخصیت قهرمان این کارتون از گونه ای پستاندار مورچه خوار آفریقایی به نام آدرووارک Ardovark الهام گرفته شده است.
این پستاندار باطولی در حدود یک ونیم متر در علفزارهای آفریقا زندگی کرده و از مورچه ها و موریانه ها تغذیه می کند.
معروفترین مورچه خوارها انواعی از پستانداران هستند که اغلب در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کره زمین یافت می شوند آناتومی پستانداران مورچه خوار دارای چند شباهت کلی است و آن پوزه کشیده و زبانی بلند و چنگال های قوی، بلند و برگشته برای تخریب لانه مورچه ها یا موریانه هاست.
انواعی از پستانداران مورچه خوار در آمریکای جنوبی زندگی می کنند که آرمادیلوها و مورچه خوارهای بزرگ و پشمالو از آن جمله اند مورچه خوار بزرگ آمریکای جنوبی بزرگترین جانور مورچه خوار جهان است که طول آن به ۲ متر می رسد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۵ گونه مورچه خوار درآمریکای جنوبی زندگی می کنند، ادامه داد: مورچه خوارها آرمادیلوها با پوشش زرد مانند خود از عجایب طبیعت هستند که رژیم غذایی آنها را مورچه ها و موریانه ها تشکیل می دهند، در آفریقا نیز انواعی از مورچه خوارها یافت می شوند از آن جمله می توان به بانگوین که نوعی مورچه خوار زرده دار با دم بلند است و روی درختان زندگی می کند، اشاره کرد این مورچه خوار جالب نوزاد خود را تا چندین ماه بر پشت خود حمل می کند.
بسیاری از انواع حشرات، پرندگان و خزندگان نیز مورچه خوار هستند.
در طبیعت موجودات زنده بسیاری هستند که لقب مورچه خوار را به خود اختصاص داده اند ولی همه موجودات در یک گروه جای نمی گیرند، برخی از انواع مورچه خوارها، حشرات، برخی پرندگان و بسیاری از خزندگان هم مورچه خوار هستند.
در میان حشرات نیز انواعی هستند که به مورچه خوار معروفند انواعی ازبال توریها حشراتی با بالهای ظریف شبیه سنجاقک، در دوران لاروی و بلوغ دارای رژیم غذایی مورچه خواری هستند پرندگان و خزندگان هم دارای رژیم مورچه خواری هستند که با اینکار به حفظ تعادل جمعیت این حشرات کمک می کنند.
گفتنی است، طبیعت با مکانیزم های پیچیده و فراوان خود نظامی هماهنگ است که با حذف هر یک از اجزای آن آسیب جدی به این شبکه پیچیده وارد می آید.
نسل این پستانداران که زیستگاه اصلی آن مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است بدلیل تخریب زیستگاه و جنگل تراشی در معرض تهدید انقراض است.


مورچه
مورچهها همه جا هستند، هر جایی که یک تکه بیسکوئیت از دستتان به زمین بیفتد چند دقیقه بعد تعدادی از آنها را خواهید دید که دور آن جمع شده و بیسکوئیت را تکه تکه کرده و با خود می برند.
همیشه مورچه ها را از بالا به پائین نگاه می کنیم، به خاطر جثه ریز و کوچک شان آنها را خیلی هم جدی نمی گیریم، اما این عکس تصویر دیگری از موجودی را نشان می دهد که در نمای نزدیک چهره اش روبات های آهنی و انیمیش های فضایی شباهت دارد و جدی تر از آن چیزی است که فکرش را می کردیم! قیس سلیح عکاس عراقی که در عکاسی از نماهای نزدیک از جانوران تبحر دارد این عکس را منتشر کرده اند.

سیرک مورچه های قرمز : یک عکاس خوش ذوق با استفاده از یک شیوه خاص ماکرو به ثبت تصاویر جالبی از مورچههای قرمز پرداخته و فعالیت روزانه آنها را به تصویر کشیده است.
اکو آدیانتو که این تصاویر را برای خبرگزاری کیترز به ثبت رسانده، فعالیت مورچههای قرمز یا مورچههای آتشین را به شکلی به نمایش در آورده که انگار در حال اجرای برنامه سیرک هستند.

این مورچهها به حمل غلاف دانههای غولپیکر از یک درخت گل ابریشم بر روی یکدیگر در یک ساختار الماس مانند میپردازند.
تصاویر جالب از لحظه تولد مورچه: تصاویر زیر مربوط به لحظه تولد مورچه است، تصاویری حیرت انگیز از بیرون آمدن یکی از کوچک ترین موجودات دنیا از تخم.
مجموعه مورچهها یک ملکه دارند که مسئول تخمگذاری است، این ملکه در اکثر گونهها تنها یک بار جفتگیری میکند و جفت او پس از جفت گیری میمیرد، البته خود ملکه هم خوش شانس نیست و در بسیاری از گونهها پس از تخم گذاری کشته شده یا از لانه بیرون انداخته می شود.

مورچههای کارگر مسئول نگهداری از تخمها هستند و ملکه باید سعی کند تا بیشترین تعداد تخم ممکن را بگذارد زیرا عمر مورچههای کارگر تنها ۲ تا ۳ هفته است و باید همیشه به قدری تخم موجود باشد که مجموعه مورچه بتواند به حیات خود ادامه دهد.

تخم های مورچه تا زمان به دنیا آمدن در مراقبت کامل مورچههای کارگر هستند و جالب است که در وقت خارج شدن مورچهها از تخم، این موجودات ریز به یکدیگر کمک می کنند.




|
امتیاز مطلب : 115
|
تعداد امتیازدهندگان : 24
|
مجموع امتیاز : 24